Wat zoek je?

SO Noorderlicht biedt speciaal onderwijs aan leerlingen van 4 tot 13 jaar. Zij kunnen zich bij ons in alle rust en met ruime ondersteuning voorbereiden op voortgezet (speciaal) onderwijs. We vinden het belangrijk dat leerlingen zich thuis voelen in de klas, zodat er een veilige basis kan ontstaan. Want alleen dan kunnen leerlingen volop tot ontwikkeling komen.

De leerlingen ondervinden ernstige belemmeringen binnen het onderwijs, als gevolg van een psychiatrische problematiek, vaak gecombineerd met leerproblematiek. Sommige leerlingen hebben een licht verstandelijke beperking. Veel van onze leerlingen hebben faalervaringen opgedaan op eerdere scholen, met een verlies van zelfvertrouwen als resultaat. We willen dat zelfvertrouwen weer laten groeien door hen succeservaringen op te laten doen.

Probleemgedrag zien we dan ook als een hulpvraag van de leerling. Met leerlingen, ouders en andere betrokkenen zoeken we naar het beste aanbod met de juiste toon. Dat maakt ons onderwijs tot maatwerk, afgestemd op de behoeften van iedere individuele leerling.

Download schoolgids

In de schoolgids geven we een beeld van het onderwijs dat wij aanbieden. De visie en uitgangspunten, de organisatie, het onderwijs en de zorg voor onze leerlingen worden hierin uiteengezet. Daarnaast geven we praktische informatie over schooltijden, het vakantierooster en de regels van de school.

Schoolgids SO Noorderlicht 2023-2024

Nieuws van SO Noorderlicht

SO Noorderlicht
Afgelopen woensdag, 27 september, was het nationale kraanwater dag!
Lees meer
SO Noorderlicht
Deze week staat in het teken van “De week tegen Pesten”.
Lees meer